Procurili snimci premlaćivanja iz severnokorejskog zatvora

U javnost su "procurili" šokantni snimci iz severnokorejskih zatvora, u kojima zatvorenici nakon mučenja neretko priznaju zločine koje nisu počinili.

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 26.06.2017.

12:22

Procurili snimci premlaćivanja iz severnokorejskog zatvora
screenashot

Na snimku iz 2012, koji je objavio news.com, vidi se premlaćivanje žene koja je optužena za seks s muškarcima iz Kine i Južne Koreje, i mučenje jednog muškarca.

Snimak je procurio samo nekoliko dana nakon smrti američkog studenta Ota Varmbira. On je umro nakon što je pušten iz severnokorejskog zatvora u stanju kome.

Lekari u Virdžiniji potvrdili su kako je Varmbir pretrpeo ozbiljne povrede mozga i sumnjaju da su nastale kao posledica kardiopulmonalnog zastoja koji je prekinuo dovod krvi u mozak, a to se dogodilo dok je bio u pritvoru.

Severna Koreja odbacila je optužbe o zlostavljanju 22-godišnjeg Varmbira dok je bio u pritvoru i u izveštaju osudila "neutemeljeno mišljenje prema kojem je umro od mučenja i zlostavljanja tokom navikavanja na prisilan rad".

U istom izveštaju rečeno je kako su ga lekari "vratili u život" nakon što je njegovo "srce gotovo stalo", ali drugih detalja o njegovim zdravstvenim problemima nije bilo.

Upozorenje: Snimak je uznemirujućeg sadržaja!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: