"Plenković da ukloni ploču, Pupovac da ne podržava HDZ"

Demokratski savez Srba pozvao hrvatskog premijera da ukloniti spornu spomen ploču HOS-ovcima na kojoj je uklesan ustaški poklič "za dom spremni" u Jasenovcu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.06.2017.

14:12

Tanjug, arhiva

Oni su takođe pozvali SDSS-ovog zastupnik u Saboru i predsednika SNV Milorada Pupovca da uskrati podršku HDZ-u.

DSS, naime, smatra da Pupovac ne treba da podržava vladu države koju, kako se navodi, upoređuje s NDH.

Kako se navodi u saopštenju DSS, u Jasenovcu i dalje stoji ploča poginulim pripadnicima HOS-a sa ustaškim pozdravom "za dom spremni", koja je tu postavljena prošlog novembra, a hrvatska vlast ništa nije učinila da ona bude uklonjena.

Ta stranka smatra da savremena Hrvatska treba da se odrekne tog ustaškog pozdrava, kao i da organi reda treba da uklone ploču, koja je, inače, postavljena na zgradi bivšeg vrtića.

Napminju da Pupovac poslenjih 27 godina bavljenja politkom kritikuje Hrvatsku i upoređuje je sa Pavelićevom NDH, ali kao i obično podržava vladu, a sada i ovu na čelu sa HDZ.

"Licemerno je da Pupovac politički podržava HDZ, koji uspeva da sačuva vlast samo zbog njegovog glasa u Saboru, a na komemoracijama srpskih žrtava Drugog svetskog rata populistički napada vlast koju podržava", navodi se u saopštenju DS S dostavljenog medijima

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: