"Požar u Bosilegradu je teroristički napad"

Predsednik Opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev je izjavio da je požar namerno izazvan na tamošnjoj benzinskoj pumpi bio teroristički napad.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 26.06.2017.

17:42

Zaharijev je za agenciju Beta izjavio da je namerno izazivanje požara na benzinskoj pumpi koja je predmet sudskog spora između opštine i jednog privatnog lica, "za njega teroristički akt".

Požarom su bili ugroženi obližnji transformatori elektrodistribucije, a da je skladište nafte i benzina eksplodiralo, "moglo bi da digne u vazduh polovinu Bosilegrada", objasnio je on.

"To je opštinska benzinska pumpa, dobili smo je kao donaciju od 'Lukoila', a privatnik je kupio samo zgradu. Sudski spor dugo traje, ali je pri kraju, i zbog toga je, ta tada jedina benzinska pumpa u Bosilegradu, od aprila prošle godine zatvorena, ali, naravno, u njoj je ostala cisterna puna benzina i nafte", rekao je Zaharijev.

Naveo je da ne želi da nagađa ko je namerno izazvao požar, ili ko je nalogodavac, ni da li sve to ima veze sa sudskim sporom oko vlasništva nad pumpom.

"Za to su sve nadležni policija i tužilaštvo. Pravo pitanje je kome smeta državna pumpa u Bosilegradu i koliko su i NIS i poljoprivrednici i građani Bosilegrada izgubili za ovih godinu i nešto dana zbog njenog zatvaranja", rekao je Zaharijev.

Na pitanje kako Opština može da bude vlasnik benzinske pumpe, Zaharijev je odgovorio da je "benzinska pumpa predmet donacije, kao što su neke opštine preko donacija dobile žirafu".

Policijska uprava u Vranju je saopštila da je u petak 21. juna, u saradnji s beogradskom policijom, po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu, donela rešenje o policijskom zadržavanju do 48 sati N.S.(32) iz Beograda, osumnjičenog da je 29. aprila u Bosilegradu namerno izazvao požar na benzinskoj pumpi.

Požar je zahvatio jedan rezervoar i automat za istakanje goriva, a brzom intevencijom vatrogasaca sprečeno je da se vatra proširi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: