Čepurin ne razume zašto nije rešen status centra u Nišu

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin izjavio u Nišu da niko ne može da razume zbog čega nije rešen status zaposlenih u Srpsko-ruskom humanitarnom centru.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.06.2017.

11:48

Čepurin ne razume zašto nije rešen status centra u Nišu
Tanjug, arhiva

"Bez rešenog statusa Srpsko-ruski humanitarni centar nema mogućnosti za razvoj", rekao je Čepurin nakon sastanka sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem.

On je dodao da je u vezi sa tim centrom sve jasno.

"Imamo sve u dokumentima koje su potpisale vlasti Rusije i Srbije još na početku 2013. godine. Čitajte dokumenta tamo je sve napisano", istakao je Čepurin.

Na pitanje novinara kako komentariše optužbe američkih predstavnika da je centar u Nišu špijunski, Čepurin je rekao da su vrata tog centra otvorena i da svako može da dodje i uveri se čime se zaposleni bave.

Ambasador Ruske Federacije u Nišu razgovarao je sa gradonačelnikom Niša o razvoju saradnje tog grada i Rusije, posebno sa ruskim gradom Kalugom.

On je prisustvovao otvaranju prostorija Društva rusko-srpskog prijateljstva "Naisus" i Međunarodnog festivala tradicionalnih ruskih pića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: