Albanci neće na birališta, Rama i Baša zovu na glasanje

Na parlamentarnim izborima u Albaniji je zabeležen slab odziv birača zbog čega će birališta ostati otvorena sat vremena duže.

Izvor: B92

Nedelja, 25.06.2017.

20:12

Albanci neće na birališta, Rama i Baša zovu na glasanje
Thinkstock

Socijalistički premijer Edi Rama uputio je kratku poruku na Fejsbuku: "Glasajte!", dok je lider opozicione Demokratske stranke Ljuljzim Baša rekao da se "život Albanaca može promeniti jedino izlaskom na izbore".

Odziv birača do 17.00 bio je ispod 50 odsto.

Izbori predstavljaju test o političkoj zrelosti Albanije, koju su ranije potresali nasilje, protesti, kao i osporavanje izbornih rezultata, ocenjuje AFP.

Održavanje slobodnih i fer izbora je takođe ključno za pokretanje pristupnih pregovora sa Evropskom unijom (EU). Albanija je članica NATO-a od 2009.

Za 140 poslaničkih mesta se nadmeće 18 partija, a favoriti su Socijalistička partija premijera Edija Rame i opoziciona Demokratska partija Ljuljzima Baše.

Sve veće partije su u kampanji isticale reformski program, obećavale brži ekonomski rast, rast zarada i smanjivanje nezaposlenosti koja trenutno iznosi oko 14 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: