Erdogan: Američki trik, shvatiće da prave grešku

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan odbacio je kao "trik" obećanje SAD da će oduzeti oružje kurdskim Narodnim zaštitnim jedinicama na severu Sirije.

Izvor: B92

Nedelja, 25.06.2017.

16:38

Erdogan: Američki trik, shvatiće da prave grešku
Getty Images

Vašington je najavio takav potez nakon poraza takozvane Islamske države.

"Oni koji misle da će prevariti Tursku rekavši da će vratiti oružje koje su dali ovoj terorističkoj organizaciji, shvatiće da, na kraju, prave grešku", rekao je Erdogan u Istanbulu.

On je dodao da će Ankara tražiti odgovornost bilo koje strane, koja obezbeđuje oružje YPG ukoliko "ijedan metak bude ispaljen u Turskoj", preneo je Rojters.

SAD su nedavno saopštile da će nakon poraza Islamske države, oduzeti oružje pripadnicima YPG, kako bi smirili zabrinutost Turske zbog naoružavanja Kurda na njihovoj granici.

Dok SAD YPG vide kao saveznike, Turska ih smatra "produženom rukom" zakonom zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK), koja od 80-ih godina vodi pobunu na jugoistoku Turske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: