Rusija: Sukob u Severnom Kavkazu, ubijeni ekstremisti

Ruske snage bezbednosti saopštile su da su ubile dvojicu osumnjičenih ekstremista u toku vatrenog okršaja u nestabilnom ruskom regionu Severnog Kavkaza.

Izvor: B92

Nedelja, 25.06.2017.

13:02

Rusija: Sukob u Severnom Kavkazu, ubijeni ekstremisti
Foto: GettyImages

Portparol ruskog Ministarstva unutrašnih poslova za oblast južne provincije Dagestan Ruslan Ibragimgadžijev, izjavio je da su dvojica muškaraca pucali na policiju kada su zaustavljeni u Kasavjurtu i ubijeni u razmeni vatre, prenosi AP.

Dagestan koji je pretežno muslimanska provincija, glavno je područje za islamske ekstremiste u Rusiji i često se na tom području događaju napadi na policiju i na zvaničnike.

Rusija je vodila dva krvava rata sa separatistima u susednoj provinciji Čečeniji nakon pada Sovjetskog Saveza 1991, podseća agencija.

Neki ekstremisti u Dagestanu i drugim delovima Severnog Kavkaza zakleli su se na vernost Islamskoj državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: