Iznenadna vežba snaga za hitno delovanje Vojske FOTO/VIDEO

Po naređenju načelnika Generalštaba Vojske u subotu počela je provera operativnih sposobnosti dela stalno zadejstvovanih snaga i snaga za hitno reagovanje.

Izvor: B92

Nedelja, 25.06.2017.

18:15

Iznenadna vežba snaga za hitno delovanje Vojske FOTO/VIDEO
foto: Ministarstvo odbrane

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, u pitanju je delimična, vanredna i nenajavljena terenska provera dela stalno zadejstvovanih snaga i snaga za hitno reagovanje koja će se realizovati do 27. juna na više lokacija u Srbiji.

foto: Ministarstvo odbrane
“Za vreme trajanja provere biće proveravana spremnost jedinica da u najkraćem roku odgovore na postavljene zadatke u okviru predviđenih scenarija krizne situacije. U okviru vežbovnih aktivnosti biće realizovano rešavanje različitih borbenih supozicija sa izvođenjem specijalnih dejstava, izvršenje vazduhoplovne podrške, a proveravaće se i osposobljenost za intervenciju ka ugroženim objektima, odbranu od iznenadnog napada na objekat ili rejon razmeštaja jedinice”, navodi se.
foto: Ministarstvo odbrane
U saopštenju se dodaje i da je cilj provere sagledavanje stepena osposobljenosti i unapređenje osposobljenosti i borbene spremnosti jedinica Vojske Srbije za reagovanje na moguće eventualne rizike i pretnje po bezbednost.
foto: Ministarstvo odbrane
“Provera operativnih sposobnosti počela je uzbunjivanjem dela jedinica Specijalne brigade, koje se nalaze na obuci u letnjim uslovima na Vlasinskom jezeru, i intervencijom ka ugroženom objektu. U nastavku je izvršena provera snaga za intervenciju ka ugroženim objektima na bazi ”Jezerska Mahala“, posednutom objektu ”Gornji Vrtogoš“, kao i na bazi ”Jug“ uz angažovanje snaga ojačanja sastavljenih od specijalnih timova koji su vazdušnim putem preveženi sa Vlasinskog jezera na bazu ”Jug“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: