"Ministarstvo za integracije - dokaz posvećenosti Srbije"

Predlog da se osnuje posebno ministarstvo za evropske integracije potvrđuje posvećenost Srbije tome, kaže Aleksandra Joksimović iz Centra za spoljnu politiku.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.06.2017.

10:02

Foto: Tanjug

Ona je gostujući na RTS kazala, da će osnivanje ministarstva za evropske integracije, Srbija sve raspoložive kapacitete posvetiti u jedan centar koji će se koordinisano baviti svim aktivnostima koje su dalje vezane za proces evropskih integracija.

"Kada je reč o troškovima, kako je najavljeno, kancelarija koja se do sada bavila nekim od ovih poslova će zapravo postati integrativni deo ministarstva, ali najvažnije je da se želi pokazati značaj i važnost ove teme, kao i želja da se u budućem periodu ovom temom i poslom na najvišem nivou Vlada Srbije bavi", objasnila je ona.

Prema rečima Joksimović, finansije nisu ključna tema u ovom poslu, već kako je naglasila, bitna je posvećenost Srbije strateškom cilju, a to je EU, jer, kako kaže, "nemamo više vremena i punim kapacitetima se moramo kretati napred kako bi partneri u EU shvatili našu snagu i želje da se krećemo ka tom pravcu".

Nivo gostiju iz regiona koji su došli na inaguraciju, kao i bilateralni susreti predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa brojnim državnicima i predstavnicima međunarodnih organizacija, kako je kazala, pokazuje da postoji svest u regionu da bez jačanja bilateralnih odnosa u regionu , nema jačanja u regionu u celini.

"Veoma važno je uspostaviti normalne odnose koji će omogućiti svima u regionu da ekonomski napredujemo i jedni drugima pomognemo na ekonomskom putu", kazala je ona.

Joksimović je navela da će posle ovih susreta doći do konkretnih mera koje će pomoći da se ona nerešena pitanja rešavaju, među kojima su i pitanje razgraničenja, kao i teme koje se odnose na nestale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: