"Inauguracija dokaz da Srbija poštuje svoje institucije"

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je inauguracija predsednika Aleksandra Vučića pokazala je da je Srbija država koje poštuje svoje institucije.

Izvor: B92

Nedelja, 25.06.2017.

09:32

Foto: Tanjug

Vesić je gostujući na TV Pink svečanost u Palati Srbija ocenio "spektakularnom" ocenjujući da je i to dokaz poštovanja prema predsedniku Srbije i državi i njenim građanima.

On je precizirao da je Vučić osvojio skoro 56 odsto glasova građana, kao i da "nekome to i ne mora da se sviđa, ali da je napadanje čina inauguracije nepoštovanje države i njenih institucija".

Kako je rekao, mnogo više poštovanje prema Srbiji su pokazali strani gosti i zvanice nego neki iz Srbije, a deo su političkog života.

"To je ne samo neozbiljno nego i opasno", istakao je gradski menadžer.

U tom smislu, odgovarajući na pitanja u vezi KiM, Vesić je rekao da je inauguracija pokazala da je Srbija ponovo ugledni član međunarodne zajednice sa mnogo većim uticajem i pozicijom u odnosu na veličinu.

Kako je rekao, to je zasluga premijera, a sada predsednika Vučića, te da samom boljom i sve snažnijom pozicijom u međunarodnoj zajednici Srbija može i bolje da brani nacionalne interese.

Govoreći o mandatarki Ani Brnabić Vesić je naveo da je "šokiran koliko je pojedini mediji diskredituju".

"Skoro svakodnevno možemo videti da se pozivaju na njeno opredeljenje, a ne na njen kvalitet", rekao je Goran Vesić.

Gradski menadžer je istakao da stvari treba gledati na pravi način.

"Ja sam sarađivao sa Anom, poznajem je i mogu vam reci da je to jedna žena koja je posvećena i predana svom poslu. Ona ima snagu i znanje da nastavi da vodi vladu na način na koji ju je vodi Aleksandar Vučić", ocenio je Vesić.

On je istakao da Brnabić postaje premijer zato što je stručna i može to da iznese i radi: "To je jedan jedini razlog, ne postoje drugi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: