Zaev čestitao Vučiću

Premijer Makedonije Zoran Zaev čestiitao je novom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću izbor i stupanje na dužnost šefa države.

Izvor: B92

Subota, 24.06.2017.

14:15

Zaev čestitao Vučiću
Tanjug

"Čestitam Vam u ime Vlade Makedonije, moje lično ime i u ime građana Republike Makedonije. Želim Vam uspešan rad na novoj odgovornoj poziciji i izražavam nadu za dalje unapređenje saradnje dve države", ističe se u čestitki Zaeva predsedniku Srbije.

Kako je naveo Zaev, Makedonija je u Republici Srbiji oduvek imala tradiocionalnog prijatelja i saveznika u procesu stabilizacije i integracija na Balkanu, preko građenja dobrosusedskih odnosa i uzajamnog poštovanja.

"Interesi za intenzivnu saradnju, poštivanje demokratskih vrednosti, dobrosusedske odnose i integraciju regiona u EU, vrhunski su interesi građana dve države i očekujem da ćemo u tom pravcu produžiti da razvijamo našu saradnju na višem nivou, u svom oblastima koji su u intersu građana Srbije i Makedonije", navodi se u čestitki Zorana Zaeva srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.

Zaev se nije pojavio u Beogradu na svečanoj ceremoniji povodom inauguracije Vučića, Makedoniju je predstavljao predsednik Đorđe Ivanov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: