"Turska priprema posetu Erdogana Srbiji"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tokom susreta sa šefom narodne skupštine Turske Ismailom Kahramanom da su dve zemlje unapredile ekonomsku saradnju.

Izvor: Beta

Subota, 24.06.2017.

10:46

Tanjug

On je rekao i da je u političkim odnosima sve više razumevanja.

Kako je saopštio je kabinet predsednika, Vučić je istakao je da odnosi idu uzlaznom linijom i mogu biti mnogo bolji u budućnosti i istakao važnost saradnje dva parlamenta.

Vučić se zahvalio Kahramanu na dolasku zamolivši ga da zahvalnost prenese i predsedniku Erdoganu, jer je slanje tako visokog predstavnika dobar signal za jačanje odnosa dve zemlje.

Predsednik skupštine Kahraman čestitao je predsedniku Vučiću na dobijenim izborima i pozvao ga da prisustvuje svetskom forumu o nafti koji se u julu održava u Istanbulu.

Istakao je da Turska priprema posetu predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji.

"Srbija je za kako za Tursku, tako i za čitav region, veoma važna zemlja. Želimo da razvijamo naše ekonomske odnose i da što veći broj turskih biznismena investira u vašoj zemlji", naglasio je Kahraman.

Dodao je da je veliko interesovanje turske poslovne zajednice za investiranje u Srbiji, pogotovu u oblasti infrastrukture. On je predsedniku Vučiću zahvalio na ličnoj podršci turskim investitorima.

Vučić se danas u Vili "Mir" sastaje i sa predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovom, generalnim sekretarom Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti Jurijem Hačutarovom, predsednikom Poslaničkog doma Maroka Habibom el Malkijem, predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, kao i sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Brajanom Hojtom Jiem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: