Ubijien finansijer filipinskih ekstremista?

Filipinska vojska veruje da je ubijen malezijski ekstremista Mahmud bih Ahmad koji je Islamskoj državi dao više od 600.000 dolara.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.06.2017.

12:41

Ubijien finansijer filipinskih ekstremista?

Taj nova je korišćen za kupovinu oružja, hrane i drugih potrepština neophodnih za napad na grad Maravi na jugu Filipina.

General Eduardo Ano rekao je za AP u telefonskom razgovoru da je Bin Ahmad ranjen u borbama u Maraviju prošlog meseca, a postoje navodi da je podlegao ranama 7. juna.

On kaže da Vojska otprilike zna gde je Bin Ahmad sahranjen i vojnici pokušavaju da pronađu tačnu lokaciju uz pomoć civila.

Takođe se veruje da je ubijen i lokalni vođa ekstremista, Omarkajam Maute, kaže Ano za AP.

Bin Ahmad je bio profesor u Maleziji, pre nego što je radikalizovan i potom otputovao za Avganistan gde je prošao obuku.

Malezijski bezbednosni zvaničnici pokušavaju da potvrde istinitost informacija o pogibiji Bin Ahmada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: