Zbog Trampa više čekanja za američke vize

U izdavanju viza za Ameriku doći će do promena jer je Donald Tramp ukinuo uredbu ranijeg predsednika SAD o smanjenju rokova za izdavanje viza.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.06.2017.

09:42

Zbog Trampa više čekanja za američke vize
Thinkstock

Kako navodi Glas Amerike, čekanje na američke vize moglo bi da se produži jer je pošto je predsednik SAD Donald Tramp potpisao uredbu kojom se ukida jedna od smernica Obamine administracije u pogledu rokova za izdavanje viza u američkim konzulatima.

Kako se navodi, uredbom donetom u sredu, koju nisu komentarisale ni Bela kuća ni Stejt department, ukida se jedna od ranijih smernica čiji je cilj bio da skrati rokove za odobravanje neuseljeničkih viza, uključujuči studentske i turističke vize.

U prethodnoj uredbi predsednika Obame, od Stejt departmenta se zahtevalo da osigura da sa 80 odsto podnosilaca zahteva za neuseljeničke vize budu obavljeni razgovori u roku od tri nedelje po podnošenju zahteva.

Zvaničnik Bele kuće rekao je "Glasu Amerike" da "predsednik očekuje pažljivu i preciznu proveru podnosilaca zahteva za vize, a ne ishitreni proces kako bi se izašlo u susret proizvoljnom roku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: