Austrijska partija traži specijalan porez za imigrante

Slobodarska partija Austrije (FPO) zahteva uvođenje specijalnog poreza za izbeglice koje pronađu posao na tržištu rada u toj zemlji.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2017.

09:07

Austrijska partija traži specijalan porez za imigrante
Beè, Freeimages

Prema planovima te stranke, izbeglice koje nađu posao trebalo bi da daju 10 odsto svojih primanja, pored regularnih poreza, državi.

Ovaj predlog, pod naslovom "Smanjenje troškova koji nastaju imigracijom i od strane azilanata i tražilaca azila po socijalnu državu Austriju", generalni sekretar FPO Herbert Kikl predao je parlamentu na razmatranje.

Eksperti za ustavno pravo, međutim, ističu da taj predlog ne može biti prihvaćen jer krši princip ravnopravnosti.

FPO, takođe, smatra da tražioci azila ne treba uopšte da primaju novčanu naknadu za rad, već naknadu u robi i namirnicama, kao i smeštaju, a da bi pored toga izbeglice trebalo da budu u obavezi da volontiraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: