"Putinu čak i drago zbog sankcija, dižu mu popularnost"

Predsednik Češke Miloš Zeman kritikovao je u Pragu ponovo zajedničke sankcije EU protiv Rusije i to što Brisel nameće da ih poštuju sve članice pa i Češka.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2017.

00:11

Foto: Gettyimages

On je upozorio da čak ima utisak da se predsednik Rusije Vladimir Putin sankacijama raduje jer mu učvršćuju vlast i dižu popularnost.

"Sankcije protiv Rusije učvršćuju popularnost Vladimira Putina. Kada sam se poslednji put sreo sa Putinom imao sam utisak da ga antiruske sankcije raduju", upozorio je predsednik Zeman na Žofinskom ekonomskom forumu u Pragu.

Insistiranje da Zapad solidarno reaguje sankcijama koje po oceni Zemana u svim slučajevima u istoriji samo učvršćuju režim protiv koga su uvedene, češki predsednik je označio za gaženje suvereniteta Češke.

"Mala zemlja kao sto je Češka ima interes da ima najbolje moguće odnose sa svim zemljama koje za nas mogu da budu ekonomski doprinos. Bilo da otvaraju svoja trzišta češkim izvoznicima ili višak kapitala služi kao injekcija u češku privredu. Apsolutno su besmislene mere sankcija protiv bilo koga, bojkot, embargo", rekao je Zeman.

Češki predsednik naglasio je da suverenoj zemlji ne bi smelo da se brani da trguje s kim hoće samo zato što je neki Veliki Brat odlučio da protiv te zemlje uvede sankcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: