Zemlje Kvinte traže od Prištine stabilnu vladu

Predstavnici zemalja Kvinte u Prištini traže od kosovskih političkih partija da formiraju vladu koja će imati stabilnu većinu u parlamentu.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2017.

11:16

Default images

Takva vlada, kako kažu zemlje Kvinte, moraće da se suoči sa glavnim problemima kao što su ekonomski rast, borba protiv korupcije, vladavina prava, evrointegracije i regionalna stabilnost, iše prištinski Zeri.

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu i Metohiji su održani 11. juna, ali zvanični rezultati tih izbora još nisu objavljeni, nakon čega bi trebalo da se konstituiše kosovski parlament, a potom i da predsednik Hašim Tači odluči kome će ponuditi mandat za sastav nove vlade.

Nijedna od koalicija ili partija na KiM nije osvojila većinu da bi mogla samostalno da formira vladu, a što se tiče formiranja postizbornih koalicija sve je još neizvesno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: