Zagreb: Građani ne daju Trg maršala Tita

Nekolio stotina građana okupilo se na zagrebačkom Trgu maršala Tita, kako bi poslali poruku da se tom trgu ne sme menjati ime.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2017.

07:40

Zagreb: Građani ne daju Trg maršala Tita
Tanjug, arhiva

Organizatori skupa, a to su Antifašistička liga Hrvatske i još nekoliko udruženja civilnog društva, istakli su da je Tito jedan od poslednjih simbola pobede nad nacizmom i ustaštvom u Drugom svetskom ratu.

Na skupu je bio i predsednik SDP-a Davor Bernardić, koji je rekao da je Hrvatska snažno utemeljena na antifašizmu i da tu ne sme biti nikakvih sumnji. On je međutim dodao da Hrvatska trenutno ima više problema od promene imena trga, prenosi Jutarnji list.

"Verujem da svi znamo danas da postoje linije s kojih se ne ide i postoje crte s kojih se ne uzmiče. Ta je crta ovaj Trg koji ime maršala Tita nosi to ime 71 godinu i nosiće ga barem još 10 puta toliko - rekla je okupljenima ispred Hrvatskog narodnog pozorišta Snježana Banović, pozorišna rediteljka, i izazvala snažan aplauz okupljenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: