Nagrade za spasioce iz Vojske i Žandarmerije

Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković primili su šest pripadnika Vojske i dvojicu iz Žandarmerije.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.06.2017.

14:52

Nagrade za spasioce iz Vojske i Žandarmerije
Thinkstock

Oni su se prethodnih dana istakli u akcijama spasavanja dvoje dece kod državne granice prema Bugarskoj i čoveka iz zapaljenog čamca na Lidu u Zemunu.

Uručujući im medaljone Ministarstva odbrane ministar Đorđević je istakao da su pripadnici još jednom dokazali da dostojno nose svoje uniforme, jer za njih nije bilo dileme treba li pomoći i još jednom dokazati gradjanima da zavređuju njihovo poverenje.

"Nemamo dovoljno dobar način da vam se odužimo, možemo samo da uradimo ono što je često najteže, da vam ljudski i od srca kažemo hvala na vašem herojstvu - rekao je ministar odbrane, i dodao da je siguran da su ponosni na svoje delo i da im to što nose u sebi niko ne može oduzeti niti im platiti, te da je to najveća privilegija.

Ministar je potvrdio da je imao ličnu želju da sretne nagrađene i uruči im priznanja kako bi im dao do znanja koliko poštuje njihov čin. "Čast je poznavati vas i biti ministar odbrane Vojske koja ima takve pripadnike u svom stroju", izjavio je Đorđević.

Načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković pridružio se čestitkama i rekao nagrađenim pripadnicima da su učinili čast Vojsci i Policiji time što su dokazali da su spremni za dobra i hrabra dela.

"Srećni smo što imamo takve ljude koji časno obavljaju svoj posao. Država od nas očekuje da obavljamo zadatke kako najbolje umemo a postoji tim ljudi čija je želja da učine sve kako bi obezbedili bolje uslove za pripadnike Vojske i Policije", rekao je general Diković, saopštilo je Minitarstvo odbrane.

Pripadnici Zajedničkih snaga Vojske i Policije, angažovani na obezbeđenju dela državne granice, pronašli su dvoje dece starosti 16 i devet godina iz sela Dragovita kod Poganova - u opštini Dimitrovgrad, koja su se izgubila čuvajući stoku, i odveli ih do Zdravstvenog centra u Dimitrovgradu.

Tokom radova pripadnika 1. pontonirskog bataljona Rečne flotile na sklapanju pontonskog mosta preko reke Dunav, do plaže Lido u Zemunu, nagrađeni su iz zapaljenog čamca u privatnom vlasništvu, zahvaćenog vatrom, spasili čoveka - doplivali do njega i izvukli ga na obalu plaže Lido gde mu je doktorka ukazala prvu pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: