Mediji u HR: Kitarović prva zvezda, Vučić ništa konkretno

Hrvatski mediji u izveštajima sa inauguracije predsednika Vučića pišu o “nastupu“ svoje predsednice Kitarović kao i o tome šta je Vučić rekao.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2017.

22:12

Mediji u HR: Kitarović prva zvezda, Vučić ništa konkretno
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

“Jutarnji“ ističe da je Kitarovićeva ukrala šou, kao i da se “Vučić oduševio kada je predala poklon njegovoj supruzi“.

Predsednica Hrvatske tokom svečane ceremonije pozdravila se sa predsednikom Srbije, a potom je njegovoj supruzi Tamari uručila poklon u maloj crvenoj kutiji.

“Aleksandar Vučić, novi predsednik Srbije, 30. maja već je ima na velepnu ceremonijiu u srbijanskoj Skupštini, ali sada, ipak, ima još grandiozniju inauguraciju“, navodi “Jutarnji“.

Zagrebački portal se potom u tekstu bavi brojkama i ističe da je prisustvovalo 6.000 zvanica i delegacije iz 21 zemlje i to, kako navode, “uglavnom iz regiona“.

“Za tu Vučićevu inauguralnu ’žurku’ spremljeno je čak šest tona mesa (najviše za leskovački roštilj), stotine kilograma užičkog kajmaka, zlatiborskog sira, raznih kobasica i narezaka, hektolitri vina i rakije, svirali su Dragačevski trubači, nastupit će i nekoliko kulturno-umetničkih društava“, navodi “Jutarnji“.

Osim toga, oni ističu i da je propisan posebni dres kod po kojem su mušarci morali da budu u crnim ili tamnim odelima: “Nikakva bela, siva ili šarena odela neće biti moguća, a straža ima striktnu naredbu da sve one koji se ogluše o naznačeni odevni kodeks udalje s prostora gde će se održati svečanost“.

Oni potom navode šta je Vučić izjavio, uz poseban osvrt na deo o tome da je Srbija spremna da napravi iskorak iz mitologije budućnost i ističu da je Kolinda Grabar Kitarović bila “ubedljivo prva zvezda inauguracije“.

“Obučena u haljinu boje ciklame s hrvatskim brošem na srcu stajala je u prvom redu i čini se da se Vučić s njom najsrdačnije pozdravio. Razlog tome je i poklon koji je Kolinda dala Vučićevoj supruzi Tamari. Poklon je bio upakovan u crvenu kutijicu čiji je sadržaj za sada nepoznat, ali ’Blic’ piše da će na kraju završiti kod Vučićeva sina“, navodi “Jutarnji“.

“Indeks” u nešto kraćem izveštaju navodi da je Vučić u govoru pričao o “srpskim mitovima i provalijama iz prošlosti, ali ništa konkretnije od toga”.

Kako navode, srpski predsednik Aleksandar Vučić rekao je u svojem inauguracionom govoru kako se Srbija promenila i spremna je i dalje se menjati, praveći korake iz mitologije ka budućnosti, te preko "provalija prošlosti" ponudio saradnju susedima.

Oni se u tekstu samo osvrću na Vučićeve reči iz govora.

"Srbija, u koju ste danas, došli, prestala se nadati smrti i počela je želeti život... Mi smo ta generacija koja je shvatila da ne postoji problem, već da moramo pronaći rešenje, generacija smo kojoj nije preostalo ništa drugo, nego da prestane ratovati i kada ne mora, i da počne učiti raditi", rekao je je Vučić gostima i zvaničnicima, piše “Indeks”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: