Izetbegović: Sa lepih reči na neka lepa dela

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da se rado odazvao pozivu da prisustvuje svečanosti povodom inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.06.2017.

17:04

Izetbegović: Sa lepih reči na neka lepa dela
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Izetbegović je po dolasku u Beograd klanjao džumu namaz, molitva muslimana petkom, u Bajrakli džamiji.

On je uoči bilateralnog susereta sa predsednikom Srbije kazao da je njegova poruka podrške beogradskim i muslimanima u Srbiji, "da se ide u džamiju, da se čuva svoja tradicija, da se brani naše pravo, naš identitet na naša vera".

"O tome ćemo danas i razgovarati sa Vučićem. Mislim da treba sa lepih reči preći na neka lepa dela. Muslimana u Srbiji ima dosta i oni zaslužuju da sa građevinskim dozvolama izgrade neke džamije da nam se ne bi desilo ono što se desilo u Zemun Polju početkom ramazana", rekao je Izetbegović.

Kao ključni problem između dveju država, Izetbegović je naveo "negiranje genocida u BiH, negiranje identiteta Bošnjaka u BiH kao i podrška ljudima koji odlikuju ratne zločince".

Svečnaosti povodom inaugaracije Vučića prisustvovaće predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić i Dragan Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: