Kritike za opoziciju: Gde ste vi bili i šta ste vi radili?

Direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić odgovorila na kritike zbog odluke da prisustvuje inauguraciji. Biljana Srbljanović kritikuje opoziciju.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.06.2017.

12:44

Kritike za opoziciju: Gde ste vi bili i šta ste vi radili?
Tanjug, arhiva

Ujedno je "nekompetentnu i neprogresivnu opoziciju", koja samo viče "ua" podsetila da su baš oni ostavili vakuum u kojem je "Vučić uzeo sve".

"Dakle, ideš kod zapadnjaka na prijeme, ručkove, konsultacije, uzimaš grantove big time... Onda oni kažu 'Vučić je pobedio na izborima, velika razlika... Idemo dalje, pokušavamo Srbiju da uvučemo, kao i ostatak regiona, u proces integracija jače, mada i mi nemamo resursa, borimo se sa većim temama, Brexit, Turska...'. A ti kažeš 'ne, to nisu i moje institucije, vi šaljite predstavnike na whateveristoday, mi nećemo, ua'", napisala je Jelena Milić.

Milićeva je opoziciji zamerila što idealizuje svoje birače, a s druge strane "potpuno dehumanizuje i izvrgava nepotrebnom ruglu birače druge strane".

"Pa to ni teški protivnici Trampa ne rade!!! Daleko ćemo tako dogurati. Daleko... A kukaš što je Vučić uzeo sve. Nije, on se dobrim delom proširio u vakumu koji ostavljaju single issue focused civilno društvo i totalno nekompetentna i neprogresivna opozicija", navela je Milić na svom fejsbuk nalogu. "A vi drugi, kibiceri u transu, što imate savete, savete, kritike, kritike, šta ste VI DANAS URADILI ZA OPŠTU STVAR?", upitala je ona.

Zamerke opoziciji i od Biljane Srbljanović

Dramska spisateljica Biljana Srbljanović oštro je danas delu opozicije zamerila na diskriminaciji mandatarke Ane Brnabić, koji joj prebacuju da je "homopremijerka" i "bipolitika".

"To što joj fašisti, degenerici, lokalni šerifi iz akvaparkova, muljatori i nacionalne secikese zameraju rod i broj, to mi je jasno, ali da je demokratska opozicija diskriminiše na takav način, pravi je pokazatelj gde nam je politika, javni diskurs i stanje svesti", napisala je Srbljanović na svom fejsbuk nalogu.

Ona navodi da to što je Ana Brnabić izbor Aleksandra Vučića "ne znači da time postaje fair game za svakovrsne uvrede i ponižavanja".

"Brnabić je sposobna, pametna, koncentrisana i uspešna i sve je u životu uradila UPRKOS tome što je žena i UPRKOS tome što je LGBT. Umesto toga, treba da se pitamo - a što je mi nismo prvi uzeli za našu politiku? Nismo znali, nismo se setili, nije nam se ponudila? Pa ko nas j..e onda, cis-opozicijo", napisala je Srbljanovič.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: