"Ruski 'migovi' stižu u veoma kratkom roku"

Potpredsednik Ruske Federacije Dmitrij Rogozin očekuje da do isporuke vojne opreme iz Rusije dođe u veoma kratkom roku.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2017.

12:08

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Rogozin je tokom razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem predložio saradnju u vazduhoplovnoj industriji.

Vučić je izrazio zahvalnost na dobrom aranžmanu za nabavku vojne opreme koja Vojsci Srbije omogućuje neophodnu modernizaciju.

Mediji su nedavno pisali i da je ruski predsednik Vladimir Putin Vučiću rekao da će ruski avioni tipa MiG-29 biti na raspolaganju Vojsci Srbije najkasnije do sredine jula, pošto je prethodni datum isporuke bio prolongiran.

Rogozin je nakon sastanka u vili "Mir" na svom tviter nalogu objavio da je srpski predsednik potvrdio da će Srbija i Rusija naredne godine zajedno obeležiti 75-godišnjicu Staljingradske bitke.

Predsednik Srbije i potpredsednik Rusije, koji je u Beograd došao na svečanost povodom inauguracije Aleksandra Vučića, dogovorili su tokom jutrošnjeg bilateralnog susreta da to obeležavanje bude u Beogadu, uz učešće najviših zvaničnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: