Janković: Brnabićeva se nije kvalifikovala ni za šta

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković izjavio je da se ministarka Ana Brnabić postignutim rezultatima "nije kvalifikovala ni za šta".

Izvor: Tanjug

Petak, 23.06.2017.

11:18

Janković: Brnabićeva se nije kvalifikovala ni za šta
Foto: Tanjug, arhiva

On je dodao da predlog da ona bude premijer predstavlja dodvoravanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zapadu.

Janković je u intervju "Blicu" rekao da predlog da ona bude premijer predstavlja dodvoravanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zapadu, da je Brnabić pokazala da novu dužnost doživljava kao "poklon kome se u zube ne gleda" te da je prihvatila je da joj lider SPS Ivica Dačić protivustavno bude šef.

On je komentarišući to da je ambasador Norveške Arne Sanes Bjernstad neprijatno iznenađen kritikama opozicije koja je negativno prokomentarisala njegovu podršku Ani Brnabić te da nije to očekivao od demokratskih i prozapadno orijentisanih stranaka rekao da nije primetio da je opozicija kritikovala ambasadora.

"Shvatio sam da je dobio mnoštvo negativnih reakcija na društvenoj mreži na kojoj se oglasio, što se ne može sprečiti. Ako je on kritikovao opoziciju zbog toga, to govori da se glas slobodnomislećih ljudi automatski poistovećuje sa opozicijom. Opozicija više neće biti vreća da je udara svako kome nešto nije po volji. Ambasador neka podrži mandatarku, diplomatski od njega, ali neće određivati i moj stav o njoj – to tako može sa Vučićem" dodao je Janković.

Na pitanje da li treba očekivati da opozicione stranke, koje se pozivaju na demokratiju, glasaju za izbor Ane Brnabić Janković je rekao da tu nema nsista demokratsko.

"Za vreme njenog mandata kao ministra državne uprave i lokalne samouprave vlast je potpuno centralizovana umesto propisane decentralizacije. Gradovi i opštine izgubile su ingerencije i novac, sve odluke donosi partija u Beogradu. A državna uprava je do krajnosti politizovana, lišena autoriteta. Nije se rezultatima kvalifikovala ni za šta" rekao je Janković.

On je na pitanja o beogradskim izborima rekao da razgovaraju sa svim demokratski opredeljenim organizacijama i ljudima i dodao da smatra da će bilo ko sa njihove liste biti bolji od bilo kog kandidata vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: