Haradinaj: Nema razloga da Srbi ne podrže Ramuša

Aktuelni poslanik i kandidat za budućeg kosovskog poslanika iz redova ABK Daut Haradinaj očekuje da će Srpska lista podržati vladu njegovog brata Ramuša.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.06.2017.

17:37

Haradinaj: Nema razloga da Srbi ne podrže Ramuša
Getty Images

On je za "Ekonoma onlajn" rekao, naime, da nijedna kosovska partija nema razloga da se protivi budućoj vladi vođenom premijerom Ramušom Haradinajom.

"Mislim da će svi članovi kosovskog parlamenta imati svoje pravo na govor. Bićemo otvoreni za saradnju sa svima. Ne mislim da Srpska lista ili bilo koja druga politička stranka ima legitiman razlog da se protivi novoj vladi", rekao je Daut Haradinaj.

Inače, Daut Haradinaj u aprilu, dok je njegov brat Ramuš bio pritvoren u francuskom gradu Kolmaru, po poternici Srbije koja ga tereti za zločine nad srpskim civilima, pretio da Beograd treba da zna da će, ukoliko njegov brat ne bude oslobođen, dobiti isti odgovor kao 1999.

Prethodno, Daut Haradinaj je rekao, preneli su kosovski mediji, da na Kosovu više neće biti mesta ni za jednog Srbina, ali je to kasnije negirao tvrdeći da su njegove reči izvučene iz konteksta i da nije pretio etničkim čišćenjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: