"Danas": Ana Brnabić neće biti na Paradi ponosa 24. juna

Ana Brnabić, mandatarka za sastav nove vlade, neće u subotu, 24. juna, prisustvovati Paradi ponosa koja se održava u Beogradu, piše list "Danas".

Izvor: "Danas"

Četvrtak, 22.06.2017.

08:48

Tanjug

Umesto Parade ponosa, Brnabićeva će prisustvovati, kako saznaje "Danas", jednoj drugoj važnoj akciji koja se održava u isto vreme, a njeno prisustvo će biti prilika da ta akcija dobije na vidljivosti.

U kabinetu mandatarke i ministarke državne uprave i lokalne samouprave Ane Brnabić kažu da će ona u subotu, 24. juna, posetiti Naučno-tehnološki park Zvezdara gde će prisustvovati finalnom takmičenju u programiranju mBot robota u okviru lige KODIRANJE, koja je deo akcije "Bitka za znanje".

"Njeno prisustvo potvrđeno je pre nekoliko nedelja, jer je Ministarski savet za inovaciono preduzetništvo i informacione tehnologije i ceo tim Vlade, kroz rad Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, podržao ovu akciju i obezbedio deo obuka za nastavnike, saradnju sa školama i sredstva za kupovinu robota za čak 200 osnovnih škola u Srbiji. Na ovom takmičenju učestvuje 30 timova iz cele Srbije odnosno 120 đaka iz osnovnih škola koji su postigli najbolje rezultate u prethodnim fazama takmičenja", kažu u kabinetu Brnabić.

Dodaje se da je ona osim prisustva takmičenju učenika, otkazala sve druge aktivnosti jer priprema ekspoze za Narodnu skupštinu i da zato neće prisustvovati Prajdu koji je najavljen za subotu u isto vreme kada se održava takmičenje, piše "Danas".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: