Uručeni ključevi automobila Sigurnoj kući u Nišu

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović uručila ključeve automobila Sigurnoj kući u Nišu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.06.2017.

14:05

Uručeni ključevi automobila Sigurnoj kući u Nišu
Tanjug, arhiva

Mihajović je ključeve uručila direktorki Sigurne kuće u Nišu Sonji Šćekić, a uručenju je prisustvovao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Kola marke ''Škoda Superb'' biće korišćena za prevoz štićenica Sigurne kuće za žene i decu žrtve porodičnog nasilja u Nišu.

"Kroz Sigurnu kuću prošlo je 500 žena, a svaka deseta među njima pripada starijim sugrađankama. To su naše majke, bake, tetke koje se nalaze u Sigurnoj kući i koje su trpele nasilje svojih najbližih'', rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da automobil koji je Sigurnoj kući doniralo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nije nov, da je korišćen, ali da je servisiran i sređen te da će biti od pomoći štićenicama u svakodnevnom funkcinisanju, pre svega za njihov prevoz do institucija kao što je centar za socijalni rad, sud...

Mihajlović je istakla i da je Ministarstvo podržalo 10 projekata vezanih za borbu protiv nasilja koje se tiču u najvećem delu Sigurnih kuća u Srbiji za koje je izdvojeno 10 miliona dinara.

Ona je navela i da je u planu nabavka računara koji se više neće koristiti u vladi. ''Uvek postoje određeni računari koji više ne mogu da se koriste za ono za šta ih ministarstva koriste, ali mogu da se koriste u sigurnim kućama. Oni su servisirani i sređeni i mi ćemo sigurim kućama u Srbiji, pa i u Nišu te računare prosledite u narednom periodu kako deca ne bi gubila mogućnost da rastu i razvijaju se kao i ostala deca u Srbiji'', rekla je Mihajlović.

Ona je dodala i da je zadatak svih nas da pomognemo, da imamo što manje štićenica u sigurnim kućama, a da onima koje se u njima nadu stvorimo uslove da ponovo žive slobodno.

Šćekić se zahvalila potpredsednici Vlade na donaciji za ustanovu koja 24 sata pruža zaštitu žrtvama porodičnog nasilja i dodala da je time ispunjeno obećanje koje je dato prilikom prethodne posete Sigurnoj kući, u novembru 2016.

Ona je ocenila da Mihajlović konstantno vodi brigu o sigurnim kućama dodajući da je pored automobila, potpisan je i ugovor za projekat ”Zaštitimo se zelenilom”, koji će omogućiti da se napravi zelena ograda oko sigurne kuće, sađenjem sto stabala tuje.

Šćekićeva je rekla da je iskazana briga ujedno i poruka svim ženama koje možda trpe nasilje da ga prijave, da nisu same, da imaju podršku i da država brine o njima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: