RHMZ upozorava: Paklene vrućine, a evo kad stiže osveženje

RHMZ izdao upozorenje za područje Srbije na visoke temperature u danima od petka, 23. juna do srede 28. juna. Temperature od 33 do 37 stepeni Celzijusa.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.06.2017.

11:23

RHMZ upozorava: Paklene vrućine, a evo kad stiže osveženje
Getty images

Samo će u ponedeljak, 26. juna biti svežije, naročito u severnim krajevima.

Sutra će se tokom dana zadržati pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne na severu Srbije, a uveče i noću i u ostalim krajevima osveženje, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde će biti nepogoda sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom.

Prema izgledima vremena u narednih sedam dana, do 30 juna, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, su pretežno sunčani i veoma topli dani sa maksmalnom temperaturom od 33 do 37 stepeni.

U ponedeljak se očekuje promenljivo oblačno i sparno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Temperatura u padu, naročito na severu Srbije - maksimalne vrednosti od 28 stepeni na severu do 34 na istoku i jugoistoku.

U utorak i sredu pretežno sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom od 33 do 37 stepeni. U sredu posle podne na severu, uveče i noću u svim krajevima osveženje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Od četvrtka promenljivo i malo svežije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: