Tanjug: Još dva ministarstva, "može da bude i promena"

Vlada Ane Brnabić, za koju je obezbeđena većina, imaće dva nova ministarstva – za ekologiju i za evropske integracije, saznaje Tanjug.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.06.2017.

18:52

Tanjug: Još dva ministarstva,
Tanjug

Kroz Ministarstvo za evropske integracije biće objedinjene sve već postojeće strukture koje se bave evropskim integracijama naše zemlje - kancelarija za evropske integracije, pregovarački tim, kabinet ministra bez portfelja...

Kako Tanjug nezvanično saznaje, to ministarstvo vodiće Jadranka Joksimović, koja je i do sada, kao ministar bez portfelja zadužena za EU integracije, uspešno vodila taj resor, odnosno pregovarački proces, ocenjuje državna agencija.

Za Ministarstvo ekologije zainteresovana je SPS, kako je ranije rekao predsednik stranke Ivica Dačić, a u medijima se kao potencijalni ministar najčešće spominjao aktuuelni gradski sekretar za ekologiju Goran Trivan.

Personalnih promena u vladi, na čelu već postojećih ministarstava, međutim, moglo bi da bude više, o čemu su mediji dosta spekulisali, ali je najizvesnija informacija da će socijalista Branko Ružić voditi ubuduće Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: