"Svečani prijem kod Vučića četiri sata, za kraj – kolo"

Predviđeno je da svečani prijem povodom stupanja na dužnost novog predsednika Srbije traje puna četiri sata, piše "Sputnjik".

Izvor: Sputnjik

Četvrtak, 22.06.2017.

17:28

Tanjug / Zoran Žestiæ

Prvo što će visoki gosti videti sutra kada se budu približavali Palati Srbija, gde se organizuje inauguracija novog predsednika Aleksandra Vučića, biće dugačak špalir gardista kroz koji će i proći svetski i regionalni državnici i sve VIP zvanice.

Dolazak gostiju predviđen je za 18 časova, dok će pola sata kasnije predsednik Vučić sa suprugom zauzeti svoju poziciju za doček u holu Palate, odmah uz ulaz u salu "Podgorica“.

Protokol nalaže da tik uz predsednika budu i državne zastave i dvojica gardista. Na tom mestu, Vučić će se rukovati sa svima koji su predviđeni za taj čin na svečanom prijemu.

Konkretno, sve VIP zvanice pristižu na ulaz gde je fontana, ali na rukovanje sa Vučićem idu šefovi državnih delegacija sa suprugama, lične zvanice predsednika, zatim predsednik, premijer i predsednik Skupštine RS, predsednica Skupštine Srbije, buduća premijerka Srbije, patrijarh, arhiepiskop pećki, predsednik pokrajinske vlade, predsednik Skupštine AP Vojvodine, predsednik SANU, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, bivši predsednici Srbije…

Po rukovanju sa Vučićem, zvanice se okreću medijskim ekipama zbog fotografije sa predsedničkim parom, a potom zauzimaju mesta u sali "Podgorica“ gde je predviđeno posluženje – švedski sto i piće.

Kad se rukuje sa svim VIP zvanicama, predsednik Vučić će se sa suprugom pridružiti gostima u sali "Podgorica“, gde će, nakon koktela, biti priređena i zajedničko fotografisanje.

Praktično, zvaničan deo programa počinje u 19.55, himnom "Bože pravde“ koju će da otpeva dečji hor kojim diriguje Darinka Matić Marović. Nakon toga, gostima će se obratiti novi predsednik Srbije.

Veliko finale prvog dela programa biće kada na binu, uz ansambl "Kolo“ i "Una Saga Serbica“ izađe i trubački orkestar Dejana Petrovića. Tada se očekuje da svi oni, ali i pojedini gosti, zaigraju srpsko kolo.

Između dva bloka kulturno umetničkog programa, predviđeno je da VIP gosti obiđu salone u Palati Srbija gde će biti postavljeni eksponati, fotografije, slike koje će da predstave srpsku istoriju od Nemanjića do NATO bombardovanja i novog doba.

Kraj svečanog prijema očekuje se oko 22 časa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: