Kusturica tuži Durakovića, na sud na godišnjicu Srebrenice

Bivši načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković pozvan je na ročište po tužbi reditelja Emira Kusturice 11. jula, na dan komemoracije u Potočarima.

Izvor: B92

Sreda, 21.06.2017.

14:38

Kusturica tuži Durakovića, na sud na godišnjicu Srebrenice

"Ima li igde u svetu da nekoga ko je preživeo genocid sud te zemlje pozove na ročište na dan komemoracije i ukopa žrtava genocida i to u vreme početka dženaze (sahrane)? Slučajno? Da izuzmem činjenicu da sam predsednik Organizacionog odbora i činjenicu da me tužio baš Emir Kusturica... Ima!!! Kod nas sve to ima", rekao je Duraković.

Kusturica je Durakovića i sarajevski dnevni list "Avaz - Roto Pres" d.o.o. Sarajevo tužio zahtevajući odštetu od 12.000 KM zbog tekstova objavljenih u tom listu.

Sudija Osnovnog suda u Višegradu Dana Plećić je pripremno ročište zakazala za 11. juli ove godine u 13:00 sati.

Ipak, u pozivu za pripremno ročište naznačeno je da će tužba biti povučena ukoliko se pozivu ne odazove tužilac, kao i da će, ukoliko se na ročištima ne pojave tuženi, ono biti održano i u njegovom odsusustvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: