Amerikanci ponovo obaraju, srušen dron u Siriji

Američka vojska je saopštila da je u južnoj Siriji kod Tanfa oborila naoružani dron iranske proizvodnje, prenele su agencije.

Izvor: B92

Utorak, 20.06.2017.

16:28

Amerikanci ponovo obaraju, srušen dron u Siriji
Foto: Thinkstock

Kako prenosi “Raša tudej“, američki F-15 oborio je bespilotnu letelicu u blizini Tanfa u Siriji.

Zvaničnik ministarstva odbrane je rekao da se dron približavao vojnom logoru blizu sirijsko-jordanske granice u kom američke trupe obučavaju i savetuju lokalne Arape za brobu protiv Islamske države.

Taj zvaničnik, koji je zahtevao anonimnost, rekao je i da je dron iranske proizvodnje Šahid 129 smatran pretnjom i da ga je oborio američki F-15.

On je dodao da su dronom upravljale "prorežimske" snage.

To je drugi put ovog meseca da SAD obaraju naoružane dronove u blizini logora u Tanfu, a više puta su bombardovale kopnene snage sirijske vlade ili njenih saveznika koji bi se približili tom mestu..

U nedelju je američki avion oborio sirijsku letelicu na području Rake, nakon čega je Rusija prekinula kanal komunikacije sa koalicijom i saopštila da će sve koalicione letelice zapadno od Eufrata smatrati metama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: