Crna Gora otvorila dva i zatvorila jedno poglavlje

Crna Gora je otvorila pregovaračka poglavlja 1 i 22 o slobodnom kretanju robe i regionalnoj politici i privremeno zatvorila poglavlje 30 o spoljnim odnosima.

Izvor: B92

Utorak, 20.06.2017.

19:27

Crna Gora otvorila dva i zatvorila jedno poglavlje
Foto: Thinkstock

Crna Gora je tako nakon pet godina pregovaračkog procesa otvorila 28 od ukupno 33 pregovaračka poglavlja i privremeno zatvorila tri.

Predsedavajuća delegacijom Saveta EU, ministarka evropskih poslova Malte Elena Dali pozdravila je dobar napredak Crne Gore u sprovođenju ključnih reformi i ispunjavanju uslova za članstvo u EU, prenosi RTCG.

Ona je ocenila je da je ovaj značajan uspeh Crne Gore signal čitavom regionu Zapadnog Balkana da EU ostaje posvećena procesu proširenja, u skladu sa zaslugama pojedinačnih zemalja kandidata.

Ministar evropskih poslova Crne Gore Aleksandar Andrija Pejović naglasio je da zatvaranje poglavlja 30 predstavlja značajnu prekretnicu u pregovaračkom procesu.

Nakon dve godine uspešnog rada, u potpunosti smo uskladili svoju trgovinsku politiku sa politikom EU, čime smo zaslužili zatvaranje ovog značajnog poglavlja i ulazak u novu fazu pregovaračkog procesa", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: