Kolaps u BG: Hitna sa pacijentima ne može do Urgentnog

Ova nedelja počela je ogromnim gužvama u Beogradu. Problem je nastao čak i ispred Urgentnog centra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.06.2017.

16:43

Kolaps u BG: Hitna sa pacijentima ne može do Urgentnog
Foto: B92

Potpuni kolaps u saobraćaju nastao je zbog radova na rekonstrukciji Bulevara oslobođenja, pa su vozači u pokušaju da izbegnu Slaviju krenuli po ulicama koje okružuju Urgentni centar.

Međutim, kako javlja reporter B92 sa lica mesta, Beograđani voze automobile čak i unutar bolničkog kruga, a ispred samog ulaza u Urgentni centar stvorile su se velike gužve.

Reporter navodi da su dva vozila Hitne pomoći, koja su radila reanimaciju pacijenata, stajala na oko 150 metara od ulaza i nisu mogla da priđu bolnici.

Zato su iz Kliničkog centra Srbije apelovali na vozače da ne koriste KCS kao "alternativni putnički pravac".

"KCS u saradnji sa Saobraćajnom oplicijom i Gradskim sekretarijatom za saobraćaj čini sve da omogući normalno funkcionisanje i zbrinjavanje pacijenata, ali je usled velikih saobraćajnih gužvi i znatno uvećanog broja vozila koja prolazak kroz KCS koriste kao alternativni putnički pravac to otežano. Vozila Hitne pomoći sa najtežim pacijentima otežano dolaze do UC, a otežano je i snabdevanje hranom i medicinskom opremom svih klinika", navode iz KCS.

Inače, nedaleko odatle građani su čak i napuštali svoja vozila, odustajali od vozila GSP, dok su neki pešaci neupućeni u situaciju u gradu bili zbunjeni i uporno čekali da im stane neki od autobusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: