Palma: Ostajem pri istom, koalicija sa SPS nije pitanje

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da ostaje pri stavu da Ana Brnabić nije njegov premijer.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.06.2017.

11:17

Palma: Ostajem pri istom, koalicija sa SPS nije pitanje
Foto: Tanjug

Osim toga, kako kaže, koalicija sa Socijalističkom partijom Srbije time nije dovedena u pitanje.

"Neću glasati za", rekao je Marković za Tanjug.

Na pitanje da li je koalicija sa SPS u pitanju, on je odgovorio: "Nije. Imam dobre odnose", rekao je Marković.

Predsednik SPS Ivica Dačić je u nedelju, posle glavnog odbora stranke, rekao da sa JS još nije razgovarao o stavu po pitanju podrške mandatarki za sastav vlade.

Na pitanje da li to znači da JS ne daje podršku Vučiću time što neće glasati za Brnabić, Dačić je rekao da ne može o tome mnogo da govori, ali smatra da "nije takav nivo njihove odluke".

"Ali, mora se voditi računa o celom kontekstu, bez obzira na personalno pitanje ko je je mandatar i ko će biti premijer. Ovde su u pitanju mnogo dublji i u osnovi temeljitiji politički odnosi, nego što je samo to pitanje. Tako da svakako i to treba imati u vidu - da je reč o predlogu Aleksandra Vučića i da to nije pitanje samo Ana Brnabić".

Treba, smatra on, naći rešenje tako da koalicija ostane zajedno i da se očuva politička stabilnost u Srbiji.

Predsednik Aleksandar Vučić za mandatarku za sastav nove Vlade Srbije izabrao je dosadašnji ministarku državne uprave i lokalne samouprave Anu Brnabić, navodeći da će ona voditi ekonomski, lider SPS Ivica Dačić politički deo.

Svetski mediji, kao i mediji u regionu odmah su preneli tu vest navodeći da će Ana Brnabić postati prva gej premijerka na Balkanu.

Odmah potom oglasio se lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma navodeći da "Ana Brnabić nije njegov premijer", a mediji su nekoliko dana kasnije preneli i da za izbor Ane Brnabić pored poslanika JS neće glasati ni Moamer Zukorlić, kao i da u samoj SNS ima onih koji nisu saglasni s tim.

Drugi koalicioni partneri naprednjaka - Socijalistička patija Srbije Ivice Dačića, Socijaldemokratska stranka Srbije Rasima Ljajića i Pokret socijalista Aleksandra Vulina, najavili su podršku Ani Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: