Slučaj "Brnabić": Glatka većina, gusto ili izbori?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poverio je mandat za sastav nove vlade ministarki Ani Brnabić, što je izazvalo oprečne reakcije i u vladajućoj koaliciji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.06.2017.

10:50

Slučaj
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

Deo koalicije okupljene oko SPS, koja je najveći partner naprednjaka i njihove koalicije u prethodnih pet godina najavio je da neće glasati za njen izbor.

Ubrzo su se u medijima pojavile informacije da nisu ni svi članovi SNS odmah podržali izbor Ane Brnabić, zbog čega najviši organi SNS zasedaju od jutros.

Prema nezvaničnim informacijama, čak i ukoliko bude onih koji neće glasati u Skupštini za njeno postavljenje na mesto prve srpske premijerke, vladajuća većina će bez problema obezbediti dovoljan broj glasova.

Međutim, ima i onih koji prognoziraju drugačiji ishod.

Šta vi mislite, hoće li Ana Brnabić postati nova premijerka, ili je raskol oko njenog imenovanja preveliki, pa su na redu novi vanredni izbori u Srbiji?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: