"Teški dani - treba obezbediti većinu Ani Brnabić"

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović kaže da "apsolutno podržava" predlog predsednika Vučića o Ani Brnabić.

Izvor: Beta

Nedelja, 18.06.2017.

09:44

Međutim, kako navodi, "teški dani pred njima" jer treba obezbediti većinu u Skupštini Srbije da bi Brnabić bila izabrana na mesto premijera.

"Videli ste komentare (lidera Jedinstvene Srbije Dragana) Markovića, (predsednika Bošnjačke demokratske zajednice) Muamera Zukorlića. Ovih dana mora jako da se radi. Teška je situacija. Ima onih i u okviru Srpske napredne stranke koji misle da to treba drugačije da izgleda", rekao je za Televiziju Pink Nedimović, koji je i član Predsedništva SNS.

Potpredsednik SNS-a i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je u subotu uveče da su pred Vučićem i strankom problemi koji se tiču obezbeđivanja većine u Parlamentu.

"U veoma smo teškoj situaciji oko formiranja stabilne većinske podrške i celu nedelju ćemo iskoristiti za obezbeđivanje te većine. Sa sigurnošću mogu da kažem da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a predlog neće podržati ni Muamer Zukorlić", rekao je Stefanović.

Nedimović je rekao da "kada dođe do formiranja vlade, porastu apetiti svima".

"Svako bi da bude sve", rekao je Nedimović i ukazao da je Vučić u prvom krugu predsedničkih izbora uzeo 55 odsto glasova birača i da ne vidi u čemu je problem.

Nedimović je kazao da u subotu Ani Brnabić koja, kako kaže, "vredno radi na pripremanju ekspozea", rekao da akcenat treba da bude na prerađivačkoj industriji, zato što su tu pravi dodatna vrednost.

"Daćemo sve od sebe da ovo izađe onako kako treba", rekao je Nedimović.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ranije je izjavio da mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić nije njegov premijer.

"Mi smo na predsedništvu (SNS) doneli odluku jednoglasno i ovlastili predsednika Vučića iako je njegovo ustavno ovlašćenje da predloži premijera. Ana Brnabić ima apsolutnu podršku tako da je to potpuno nesporno", rekao je Nedimović za TV Pink.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: