Palma za B92: Mi ne glasamo za Anu Brnabić VIDEO

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma potvrdio za B92 da njegovi poslanici i on neće glasati u Skupštini Srbije za to da Ana Brnabić bude premijer.

Izvor: B92

Petak, 16.06.2017.

13:15

Palma za B92: Mi ne glasamo za Anu Brnabić VIDEO
Foto: Tanjug / Dragan Anièiæ

"Kada je u pitanju ta populacija i ta tema, moj stav je poznat u celoj Evropi. Poslanici JS i ja nećemo glasati da Ana Brnabić bude naš premijer", rekao je Marković

Kako je istakao u razgovoru za B92, "Svako dete u Srbiji zna njegov stav po tom pitanju".

Marković nije želeo opširnije da komentariše svoju odluku, ali je u prošlosti više puta jasno iskazivao svoj diskriminatorski stav po pitanju LGBT populacije, a zbog toga je i pravnosnažno osuđen pre tri godine.

Podsetimo, Dragan Marković je, posle konferencije za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i isticanja imena Ane Brnabić kao kandidata za predsednika Vlade Srbije, na Fejsbuku napisao da ona “nije njegov premijer“.

Nešto ranije, naveo je da premijer Srbije treba da bude "domaćin, koji ima decu i zna kako da se bori za ostalu decu".

Iako je deo vladajuće koalicije, odluka JS verovatno neće uticati na krajnji ishod - čak i bez poslanika Jedinstvene Srbije, koalicija oko SNS, SPS i PUPS će imati dovoljan broj glasova da izglasa izbor novog predsednika Vlade Srbije.

Predlog predsednika Vučića je stigao ranije danas u Skupštinu Srbije, a sednica na kojoj će se raspravljati i glasati trebalo bi da bude održana sledeće nedelje, pre 23. juna i zvanične inauguracije predsednika Srbije, koji je nedavno položio zakletvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: