DSS: Izbor Brnabićeve "šamar većinskoj Srbiji"

DSS ocenila da je odluka da mandat za sastav nove vlade poveri Ani Brnabić "politički šamar većinskoj Srbiji koja drži do tradicionalnih vrednosti".

Izvor: B92

Petak, 16.06.2017.

12:29

DSS: Izbor Brnabićeve

Demokratska stranka Srbije je u saopštenju navela da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tom odlukom "gurnuo prst u oko većinskoj Srbiji koja smatra da privatna opredeljenja pojedinca ne mogu da budu bez značaja pri izboru na najviše državne funkcije".

"Izbor Ane Brnabić je politički šamar glasačima koji su Vučiću ukazali poverenje, Srpskoj naprednoj stranci, njenim koalicionim partnerima, Rusiji i svima koji su verovali da je slobodan i sposoban da donosi odluke u interesu Srbije", piše u saopštenju.

Prema navodima DSS-a, Ana Brnabić je od povratka u Srbiju 2001. godine, do ulaska u Vladu Srbije 2016. godine, "radila isključivo za američke konsultantske firme i kompanije, a odlukom predsednika Vučića promovisana je za najistaknutiju ličnost američke u srpskoj administraciji".

"Malog političkog iskustva i kao formalno nestranačka ličnost, jedino iz te činjenice će Ana Brnabić crpi svoj autoritet. Time se odredjuje i sadržina tvrdnje predsednika da će buduća vlada biti vlada kontinuiteta, koji je najjednostavnije opisati kao nastavak ispunjavanja političkih i ekonomskih interesa Zapada", dodaje se u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je juče ministarku državne uprave i lokalne samouprave Anu Brnabić za mandatara za sastav nove Vlade Srbije.

Obrazlažući tu odluku, Vučić je kazao da Ana Brnabić ima "stručne i lične kvalitete" kao i da je uveren da će kao premijer raditi dobro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: