Da li će Palmini glasati za Brnabićevu? / VIDEO

Posle oštre reakcije predsednika Jedinstvene Srbije na izbor novog mandatara, pitanje je da li će poslanici te stranke podržati taj predlog.

Izvor: B92

Petak, 16.06.2017.

11:03

Da li će Palmini glasati za Brnabićevu? / VIDEO
Tanjug

Dragan Marković je, posle konferencije za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i isticanja imena Ane Brnabić kao kandidata za predsednika Vlade Srbije, na Fejsbuku napisao da ona “nije njegov premijer“.

Vučićev predlog je stigao u Skupštinu Srbije, a sednica na kojoj će se raspravljati i glasati trebalo bi da bude održana sledeće nedelje, pre 23. juna i zvanične inauguracije predsednika Srbije, koji je nedavno položio zakletvu.

Jedinstvena Srbija je dobila šest mesta u Skupštini Srbije, kao deo koalicije sa SPS, koja je, za razliku od prvog saveznika, podržala Vučićev izbor.

Za sada nije izvesno da li će Markovićevi poslanici glasati za izbor Ane Brnabić, kao ni da li će biti ikakvih posledica ukoliko njihov stav bude različiti od stava ostatka vladajuće koalicije, koju čine poslanici SNS, SPS, PUPS, kao i nekoliko samostalnih poslanika.

Čak i bez poslanika Jedinstvene Srbije, koalicija oko SNS, SPS i PUPS će imati dovoljan broj glasova za izbor novog predsednika Vlade Srbije.

Podsetimo, Marković je i posle konsultacija sa Vučićem rekao da premijer Srbije treba da bude "domaćin, koji ima decu i zna kako da se bori za ostalu decu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: