Joksimović: Najvažnije nastaviti reformski put

Pred mandatarom Anom Brnabić i novom Vladom je velika odgovornost i veliki izazov da nastavi započeti reformski put, kaže funkcionerka SNS Jadranka Joksimović.

Izvor: Tanjug

Petak, 16.06.2017.

10:01

Joksimović: Najvažnije nastaviti reformski put
Tanjug, arhiva

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije je navela da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na predsedničkim izborima ubedljivom pobedom legitimizovao svoj status i da je opravdano da on odluči ko će biti novi mandatar.

"Potpuno je opravdano da on odlučio ko je ta osoba koja će nastaviti put reformi i kome će poveriti deo svog legitimiteta koji je dobio od građana Srbije", naglasila je Joksimović gostujući na TV Pink.

Ona je istakla da podržava odluku predsednika o izboru novog mandatara, napominjući da su i velika očekivanja stranačkih ministara od Brnabićke, koja je nestranačka ličnost kojoj je poveren deo legitimiteta ostvaren na izborima.

"To je velika odgovornost i za nju lično i za predsednika Vučića. Ne vidim razlog da je ne podržimo, naprotiv mislim da svež pristup stvarima ne može da škodi. Mi u politici precenjujemo sebe i nekada smo vrlo isključivi, jer imamo mnogo političkog iskustva. Mislim da Ana ima tu prednost da može sa svakim da porazgovara, da može svačiji stav da čuje", pojasnila je ona.

Na to što je Brnabić prva žena mandatar za sastav vlade u Srbiji, Joksimović kaže da je rodna ravnopravnost važna, ali da je važnije poštenje, sposobnost, odgovornost.

"Za mene su ključni kriterijumi da li je ta osoba poštena, da nema iza sebe afere. To što je žena to je dodatna vrednost. Pred njom su veliki izazovi, ali i pred svima nama da nastavi reformski put koji smo započeli", zaključila je Joksimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: