Vučić o izjavi Jija: Razgovaraću sa Dačićem i Brnabićevom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da Srbija ne sedi ni dve, ni na tri stolice u svetskoj politici, već ima samo svoju, srpsku stolicu, za koju se bori.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.06.2017.

23:45

Vučić o izjavi Jija: Razgovaraću sa Dačićem i Brnabićevom
Tanjug

On je, odgovarajući na pitanje novinara vezano za zabrinutost visokog zvaničnika Stejt dipartmenta Brajana Hojta Jija oko ruskog centra u Nišu, najavio da će o tome razgovarati sa predstavnicima u vladi, strankama, sa Ivicom Dačićem i Anom Brnabić.

„Očigledno da je sukob između dve velike slike sve snažniji. Videli smo danas zajedničko saopštenje Nemačke i Austrije. SAD su žele da dve muve ubiju jednim udarcem“, kazao je on ukazujući na saopštenju austrijskog kancelara Kristijana Kerna i šefa nemačke diplomatije Zigmara Gabrijela, koji su kritikovali SAD zbog namere usvajanja zakona kojim bi se sankcionisale evropske firme koje rade na energetskim projektima sa Rusijom.

On je rekao da je Srbija do sada uspešno vodila politiku u svom interesu u tom okruženju.

Osvrnuo se i na reči Lija vezano za poslovni ambijent rekavši da ne zna na šta misli visoki zvaničnik SAD.

“Nisam to čuo od njega i ne znam šta je mislio. Evropski investitori ne dele to mišljenje, a ni američki“, odgovorio je Vučić.

Najavio je da već 17.jula putuje u posetu potpredsedniku SAD Majku Pensu..

Dodao je da što se poslovnog ambijenta tiče on može biti bolji, podsećajući da je Srbija na 47 mestu, da će pokušati da bude među prvih 30 ili 20, i da smo tu negde gde i SAD.

Ukazao je da iz SAD imamo NCR u Srbiji koji zapošljava 5.000 ljudi, Ametek daljih 500.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: