Mihajlović: U interesu Srbije; Ružić: Državnički potez

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je povodom odluke da je novi mandatar Ana Brnabić, da je ta odluka u najboljem interesu Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.06.2017.

19:20

Mihajlović: U interesu Srbije; Ružić: Državnički potez
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

"Smatram da je odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da za mandatara predloži Anu Brnabić doneta u najboljem interesu naše zemlje i njenih građana i nakon pažljivog sagledavanja svih okolnosti u kojima se nalazimo", navodi se u saopštenju.

Ona je dodala da očekuje da će Ana Brnabić dobiti ubedljivu podršku poslanika u parlamentu i da će biti vođa tima koji će Srbiju i dalje da vodi ka Evropskoj uniji.

"Uverena sam da će novi mandatar uz podršku članova Vlade, ali i predsednika Srbije, nastaviti da vodi zemlju putem saradnje sa regionom, Evropom i čitavim svetom", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ona je kazala da očekuje da će novi mandatar voditi Srbiju putem daljeg ekonomskog razvoja, ulaganja u infrastrukturu i nastavka započetih reformi u svim oblastima društva.

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić izjavio je da predlog da mandatar za sastav nove Vlade bude Ana Brnabić predstavlja duboko promišljen, državnički i politički odgovoran potez.

Ružić je u pisanoj izjavi naveo da taj potez pokazuje pre svega viziju, širokogrudost i prepoznavanje želje onih koji su vlasni da nose suverenitet ove zemlje, a to su građani i građanke Srbije.


"Takođe, ovo je i epilog velike i zajedničke pobede SNS i SPS, dvojice predsednika Vučića i Dačića, i armije birača koji su dali jasnu poruku da žele politički stabilnu, ekonomski razvijenu, socijalno pravednu, međunarodno uvaženu i Srbiju evropskih vrednosti", rekao je Ružić.

On je rekao da je uveren da će Vlada Srbije pod dirigentskom palicom premijerke Brnabić nastaviti da se na uspešan način hvata u koštac sa svim izazovima na spoljnopolitičkom, unutrašnjepolitičkom, ekonomskom i socijalnom planu koji stoje pred Srbijom.

"SPS će svoju državotvornost pokazati i dokazati kroz još predaniji i posvećeniji rad ministara koji će se naći u kabinetu Ane Brnabić", naveo je Ružić.

Srpski pokret obnove pozdravio je odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da za mandatara predloži Anu Brnabić.

Njen izbor je, navode u SPO, jasan pokazatelj da će Srbija nastaviti put evropskih integracija i da je odlučna u sprovodjenju reformi.

"Ovakav izbor je još jedan korak u stvaranju moderne Srbije", stoji u saopštenju SPO-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: