Obradović o Vučićevom izboru: Neko čuo obrazloženje?

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da kandidatkinja za predsednika Vlade Ana Brnabić ima veće poverenje Zapada od predsednika Aleksandra Vučića.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.06.2017.

19:05

Obradović o Vučićevom izboru: Neko čuo obrazloženje?
Foto: Screenshot

“Ana Brnabić ima veće poverenje Zapada od Vučića. Zato predsednik mora da predloži ono što mu je Zapad naredio. Izgleda da se nije mnogo pitao. Je l' čuo neko obrazloženje zašto je Ana Brnabić dobro rešenje za premijera? Verovatno mu je glupo da kaže da to nije njegov izbor nego tuđi“, napisao je Obradović.

Dodao je i da Brnabićeva ceo život radi za strane kompanije i strane nevladine organizacije.

“Sada će to da nastavi da radi na mestu srpskog premijera. Meni ovo miriše na premijera za jedno leto i vanredne parlamentarne izbore, istovremeno sa beogradskim, i to možda već na jesen ove godine. Za 70 minuta Vučić je pet sekundi govorio o Ani Brnabić kao mandataru, a ostalih 69 minuta i 55 sekundi je nastavio da vrši funkciju premijera. Sada samo ostaje da Ana Brnabić kompletira Vladu Srbije sa pravim ljudima i da ministri postanu Čeda, Beba, Čanak, Sonja Biserko, Jelena Milić“, naveo je Obradović.

Vučić je predložio ministarku za državnu upravu i lokalnu samoupravu Anu Brnabić za kandidata za predsednika Vlade Srbije.

Šefica poslaničke grupe "Nova Srbija - Pokret za spas Srbije" Sanda Rašković Ivić rekla je da je izbor Ane Brnabić za buduću premijerku kapitulacija predsednika Srbije Aleksandra Vučića pred Vašingtonom.

"To je očekivana odluka koja ne dolazi iz Vučićeve glave nego je odluka koja je sugerisana sa strane", rekla je Sandra Rašković Ivić agenciji Beta.

Ona je dodala da je "jako teško zamisliti Anu Brnabić kako brani Kosovo i Metohiju i prava radnika od Međunarodnog monetarnog fonda".

Rašković Ivić je kazala da je Aleksandar Vučić mesecima promovisao ministarku državne uprave i lokalne samouprave Anu Brnabić sa ciljem da je približi narodu i da bi imala, kako je navela, "humanitarno materinsku ulogu jedne vredne žene".

"Videli smo da gospođu Brnabić koja mesecima vodi humanitarne akcije, nagradne igre i deli ključeve od stanova. Tako je rađeno na njenom profilisanju i njenoj promociji", rekla je Rašković Ivić Beti.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da ne vidi ništa što Anu Brnabić kvalifikuje da predvodi Vladu Srbije.

"Nadam se da se niko nije rukovodio činjenicom da ličnost Ane Brnabić odgovara definiciji današnje političke korektnosti", rekao je Jovanović, navodi se na nalogu DSS-a na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: