Ana Brnabić: Nasleđujem pravog lidera

Kandidat za premijera Ana Brnabić zahvalila je predsedniku Vučiću na ukazanom poverenju i istakla da joj je čast, ali i da je svesna odgovornosti koju preuzima.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.06.2017.

18:33

Ana Brnabić: Nasleđujem pravog lidera
Foto: Tanjug

"Želim da zahvalim predsedniku na ukazanom ogromnom poverenju da vodim Vladu Srbije i nastavim reforme sa nesmanjenom posvećenošću i snagom", rekla je Brnabićeva u prvoj izjavi za javnost nakon što ju je predsednik Srbije predložio za mandatara.

Ona je istakla da je čast služiti svojoj zemlji.

"Ja ću, ukoliko me Skupština izglasa, Vladu voditi posvećeno i odgovorno, a svoj posao ću raditi pošteno i sa ljubavlju. Svesna sam odgovornosti koju preuzimam, jer treba da nasledim pravog lidera, kao i obaveza prema građanima koji očekuju da rezultate rada Vlade osete kroz bolji kvalitet života", istakla je Brnabićeva u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Ona je rekla da je prihvatila kandidaturu koju je dobila od predsednika Srbije i da počinje da radi na ekspozeu i sastavljanju Vlade.

"Važno je da se rad na projektima nastavi i ja sutra svakako idem u Vrnjačku Banju u ranije dogovorenu posetu. Idem da proverim kako funkcioniše sistem kojim smo povezali podatke šest državnih institucija koji omogućava da država bude servis građana", istakla je Brnabićeva.

Ona je ocenila da je to važan, reformski, kako je rekla, revolucionaran projekat za Srbiju i ona će sa timom u Vladi Srbije i svim državnim institucijama nastaviti da radi na reformisanju državne uprave.

"Započeti poslovi moraju da se završavaju, a ja sam poslednjih meseci posvećeno radila na tome da Srbiju uvedemo u red modernih država u kojima državna uprava radi efikasno i u funkciji građana. Lično ću se angažovati da svi zajedno radimo na ciljevima koji su veći i važniji od svih nas pojedinačno", poručila je Brnabićeva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na konferenciji za medije da će mandatar za sastav nove Vlade Srbije biti Ana Brnabić.

On je naveo da će lider SPS Ivica Dačić "suštinski voditi politički deo", kao i da će biti promena među ministrima i "jedno ili dva ministarstva više".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: