Dveri pozivaju opoziciju u zajednički front

Pokret Dveri pozvao je opozicione stranke u zajednički front.

Izvor: Beta

Četvrtak, 15.06.2017.

10:14

Dveri pozivaju opoziciju u zajednički front

Dveri pozivaju opoziciju da konačno odluči hoće li svi biti nadničari na sopstvenoj zemlji ili će zajednički stati u odbranu prirodnih, privrednih i nacionalnih interesa

Oni su u saopštenju izneli niz kritika na račun ekonomske politike aktuelne vlasti, podsetivši da od 1. setembra na snagu stupa Sporazum koji će omogućiti strancima da kupuju zemlju u Srbiji.

Dveri su zato Vladi Srbije predložili da uradi isto što i Mađarska, da promeni Ustav i proglasi oranice za "nacionalno blago, zajedničko nasleđe i temelj za život", i tako onemogući strancima da je kupuju ili ukine Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Taj pokret navodi da je danas Srbija jedina zemlja koja je pristala na prodaju zemlje strancima pre ulaska u EU, jer je to još jedan od bezbroj uslova koje Srbija treba da ispuni da bi bila punopravna članica EU.

Međutim, Dveri ocenjuju da Srbija ipak u EU neće ući nikad.

Kako navode, vlasti već duže vremena prodaju firme u Srbiji stranim kompanijama koje uz firme dobijaju i plodnu zemlju.

"Na taj način, iza zatvorenih vrata stranci postaju vlasnici naše zemlje. Od 1. septembra će ova rasprodaja Srbije postati zvanična i u licitaciji će moći javno da učestvuju svi strani tajkuni, prijatelji i gazde Aleksandra Vučića", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: