Ranjen kongresmen, "sprečen masakr": Tramp: Mrtav je...

Pet osoba, među kojima i kongresmen republikanaca Stiv Skalis, ranjeni su u pucnjavi tokom treninga bejzbola. Među ranjenima su i dva policajca.

Izvor: B92

Sreda, 14.06.2017.

14:14

Ranjen kongresmen,
Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp je na konferenciji za medije naveo da je napadač mrtav.

"Napadač je umro od posledica povreda"; rekao je Tramp.

Senator iz Jute Majk Li je prethodnosaopštio je za „Foks njuz“ da je Skalis upucan u kuk, ali nije životno ugrožen.

Trening je organizovan za republikanske članove Kongresa u Aleksandriji u Severnoj Virdžiniji.T o je potvrdio Skalisov kolega republikanac Mo Bruks.

Bruks, koji je bio na mestu napada, naveo je da je nekoliko njegovih kolega ležalo na zemlji, kao i da je napadač belac koji je ispalio između 50 i 100 metaka.

Televizija „Foks njuz“ javila je da su šef poslaničke grupe Predstavničkog doma američkog Kongresa Stiv Skalis i njegovi saradnici pogođeni iz vatrenog oružja.

Senator Rand Pol, koji je takođe bio na mestu napada, naveo je da je policija sprečila “potencijalni masakr“.

Policija je tvitovala da „sprovodi istragu o višestrukoj pucnjavi i da je osumnjičeni u pritvoru“.

Predsednik SAD Donald Tramp izdao je saopštenje povodom pucnjave u kojem je naveo da su on i potpredsednik Majk Pens “upoznati sa situacijom u Virdžiniji i da je motre“.

“Duboko smo ožalošćeni zbog ove tragedije. Naše misli su sa članovima Kongresa, njihovim saradnicima i svima koji su pogođeni“, dodao je Tramp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: