Mandić: Crna Gora je na ivici građanskog rata

Lider opozicionog Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić izjavio je da se Crna Gora nalazi "na ivici građanskog rata".

Izvor: B92

Utorak, 13.06.2017.

14:50

Mandić: Crna Gora je na ivici građanskog rata
Foto: Thinkstock

Mandić je na vanrednoj konferenciji za novinare pozvao poslanike i pristalice tog opozicionog saveza da se od, kako je rekao, napada režima "brane u skladu sa tradicijom u Crnoj Gori".

On je povodom jučerašnje odluke Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore da se skine poslanički imunitet poslaniku DF Nebojši Medojeviću kazao da on "preuzima odgovornost za sve što će se desiti u Crnoj Gori" i spomenuo mogućnost građanskog rata u zemlji.

Mandić je rekao da DF ima pravo "na samoodbranu", kao i da sve koji su glasali za skidanje imuniteta Medojeviću smatra "ličnim neprijateljima".

Navodeći da crnogorska vlast "batina i ponižava onu drugu Crnu Goru", Mandić je rekao da je DF "spreman i naredan svemu što sledi".

Administrativni odbor crnogorskog parlamenta skinuo je juče poslanički imunitet Nebojši Medojeviću, na zahtev specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Milivoja Katnića koji ga sumnjiči da je počinio krivično delo pranja novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: