Putin: Predložio sam Klintonu da Rusija uđe u NATO, ali...

U nizu intervjua koje je dao reditelju Olveru Stounu, predsednik Rusije Vladimir Putin rekao da je u jednom trenutku predložio da Rusija uđe u NATO.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 12.06.2017.

12:07

Putin: Predložio sam Klintonu da Rusija uđe u NATO, ali...
Getty images

U seriji intervjua sa Stounom, Putin je rekao da se raspitivao o ulasku Rusije u Alijansu tokom posete američkog predsednika Bila Klintona Moskvi 2000. godine, preneo je AP. "Tokom tog susreta rekao sam: Hajde da razmotrimo mogućnost ulaska Rusije u NATO", naveo je Putin.

Klinton je tada rekao "Zašto da ne?", ali se američka delegacija veoma unervozila, prisetio se Putin u intervjuu.

Ruski predsednik je, međutim, kritikovao Alijansu zbog širenja istočno od granica Rusije.

Putin je, takođe, rekao da je Rusija pod njegovim rukovodstvom tražila da unapredi odnose sa SAD, ali da je frustrira, kako je rekao, "imperijalistički mentalitet" Vašingtona.

Ruski predsednik je branio i zakon o zabrani homoseksualne propagande maloletnicima istakavši da je razlog za usvajanje ovog zakona bio omogućavanje deci da rastu bez uticaja na njihovu svest.

Stoun je napravio seriju intervjua sa Putinom između 2015. i 2017. godine, ali će oni biti emitovani na američkom kablovskom kanalu Šou-tajm u četiri nastavka, počevši od danas.

U prva dva segmenta intervjua mediji su već imali uvid, navodi američka novinska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: