Užas u Aleksincu: Isekao gasovod, deca otrovana plinom

Šest osoba, od kojih četvoro dece starosti 15 i 16 godina iz Aleksinca, otrovano je plinom koji je iscurio iz gasovodne mreže, pišu “Večernje novosti“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.06.2017.

13:11

Užas u Aleksincu: Isekao gasovod, deca otrovana plinom
Tanjug

“N. N. lice namerno je na dva mesta preseklo gasovodnu mrežu u Ulici Karađorđa Petrovića - rekao je zamenik osnovnog javnog tužioca u Aleksincu Ivan Mitrović.

Radi se o već otkopanom vodu gasovoda na kojem je radilo preduzeće Jugorosgas. Gasovod je bio presečen na dva mesta i iscurila je znatna količina gasa. Policija je uradila uviđaj. Zaustavljeno je curenje gasa veoma brzo i nema opasnosti za građane. Uskoro će gasovod biti ponovo zatrpan.

Četvoro dece primljeno je na Kliniku za dečje interne bolesti Kliničkog centra u Nišu pod sumnjom da su se otrovali plinom. Dvoje odraslih je nakon pregleda u ambulanti klinike za endokrinologiju pušteno na kućno lečenje.

"Dva dečaka i dve devojčice primljeni su noćas pod sumnjom na trovanje gasom. Oni su se žalili na glavobolje i osećaj gušenja, ali na prijemu, prema nalazu dežurnih lekara, nisu bili životno ugroženi. Pratimo njihovo stanje i na jutrošnjoj kontroli svi fiziološki parametri pacijenata bili su uredni", kaže dr Gordana Kostić sa Dečje interne klinike u Nišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: